XS
SM
MD
LG
Case study: "Ubój"
System 7 MES - klasyfikacja ubojowa w ubojni bydła
NUMER UBOJOWY
- W chwili rozpoczęcia klasyfikacji w oknie Numer Ubojowy pojawia się aktualnie klasyfikowany numer ubojowy
WAGA UBOJOWA
- Z wagi kolejkowej pobierana jest informacja o wadze półtusz
KLASYFIKACJA / DEKLASYFIKACJA
- UMIĘŚNIENIA I OTŁUSZCZENIA - operator klasyfikuje daną sztukę pod względem umięśnienia i otłuszczenia
- KONFISKATA - w przypadku, gdy stwierdzono konfiskatę danego numeru ubojowego operator oznacza pole konfiskata. W takim przypadku dana sztuka nie podlega klasyfikacji ani ważeniu (wagaWBC =0)
- STARA SZTUKA - gdy operator klasyfikujący stwierdzi, że dana sztuka jest stara klasyfikuje daną sztukę pod względem umięśnienia oraz otłuszczenia oraz dodatkowo oznacza pole „Sztuka stara”
- WYDRUK ETYKIET - Po akceptacji następuje wydruk etykiet (zgodnych z przekazanym formatem), którymi zostaną oznakowaną dane półtusze