XS
SM
MD
LG
Case study: "Magazyn"
PRZYJĘCIE UAU - UBOCZNE ASORTYMENTY UBOJU (JADALNE I NIEJADALNE)
- W trakcie lub po zakończeniu uboju przyjmowane są Uboczne Asortymenty Uboju
- Operator weryfikuje dzień uboju, w doraźnym przypadku ma prawo do zmiany daty uboju, którego dot. naważenie
- Następnie wybiera z dostępnych asortymentów towar, który zamierza przyjąć na stan magazynu
- Wprowadzenie wagi może się odbywać bezpośrednio ze wskaźnika wagowego lub wprowadzenie wagi z ręki
- Dla każdego naważenia będzie obowiązkowe wprowadzenie wagi tary (przed rejestracją naważenia) – będzie to opcja wprowadzania tary ręcznie
- Z poziomu biura dla wszystkich naważeń, dla poszczególnych kierunków będą tworzone dokumenty przychodu wewnętrznego (PW) aktualizujące zasób(towary) na poszczególnych magazynach
WYDANIE UAU (sprzedaż (WZ) i RW – konfiskata)
- Z poziomu systemu nadrzędnego ERP XL, Operator rejestruje Zamówienia sprzedaży, a w nich towary w określonych ilościach oczekiwanych przez Klienta
- Wszystkie zamówienia są widoczne z poziomu systemu MES. Operator na deskrypcji wydania kontroluje wydawane ilości pod oczekiwania Klientów
- Operator, aby wydać asortyment wprowadza w pierwszym kroku Kod/Nazwę Towaru. Na tej podstawie system przedstawi listę Klientów, dla których zarejestrowano ZS na dany asortyment. Operator decyduje, do którego Klienta aktualnie
ważona pozycja zostanie wydana. Dodatkowo, w przypadku, gdy dany asortyment nie znajduje się na żadnym Zamówieniu operator może go dołożyć do zamówienia Klienta lub wskazać Klienta „Domyślnego” Mroźnia
- W przypadku, gdy Operator zarejestruje wydanie pod Klienta, system wygeneruje dokumenty WZ/WZE z poziomu Deskrypcji Biurowej
- W przypadku klienta Mroźnia zostaną wygenerowane dokumenty RW / PW z magazynu UAU na magazyn mroźni